Selectati editia dorita

COD RUTIER: Ce se intampla cand depasesti cu UN KM viteza legala

Din 08 Octombrie 2013 1 comentariu Vizualizari: 1165
COD RUTIER: Ce se intampla cand depasesti cu UN KM viteza legala
Galerie imagini (1 imagine)

Poate nu o singura data ati auzit, de la cunoscuti, plangeri cum ca au fost amendati pentru ca au incalcat limita legala de viteza cu doar cativa kilometri pe ora. Nimic mai fals! Nu exista o prevedere le-gala conform careia soferii sa fie amendati daca au depasit limita maxima admisa cu 1-9 kilometri pe ora.

 


"Legea prevede sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea regimului legal de viteza, diferentiate in functie de pragul de viteza atins. Primul prag de viteza sanctionat de Codul Rutier este depasirea cu 10 - 20 km/h a limitei maxime de viteza. Spre exemplu, o viteza de 59 km/h in oras nu are sanctiune contraventionala", precizeaza seful Serviciului Rutier Constanta, Ciprian Sobaru.


Singura situatie in care un conducator auto poate fi tras la raspundere pentru ca a depasit limita legala admisa cu cativa kilometri la ora este atunci cand acesta este implicat intr-un accident rutier.Multi soferi considera ca, daca pentru depasirea limitei de viteza cu 1-9 kilometri fata de limita legala admisa nu exista amenda, calculul se face de la 60 kilometri pe ora. Lucru total gresit, spun rutieristii, care avertizeaza ca soferii prinsi circuland cu astfel de viteze vor fi sanctionati.

Sursa: Realitatea

 Comentarii Adauga un comentariu

  • Militienii de la circulatie stiu 2 lucruri sa faca bine 9adica sunt profesionisti), sa stea la caldura iarna si la umbra vara cu ochii in monitorul radar si sa stea dupa colt la verificarea celor ce nu poarta centura. sa-i vezi in intersectii dirijand circulatia cand este aglomeratie, sau cand nu merge semaforul, niciodata aproape. sa-i vezi circuland in trafic si sanctionand pt depasirea pe linia continua, pe rosu la semafor? nu, mai bine este cu radarul pornit stand ascunsi si deschizand aparatul radar in ultima clipa. hai sa ziceti ca nu este asa!
    De: zombibbs, Din: 09 Octombrie 2013

 

Alte stiri din administrativ

Premieră: Primii kilometri de autostradă în Moldova
002 Aprilie 2015

Premieră: Primii kilometri de autostradă în Moldova

Contractul pentru constructia variantei ocolitoare a Municipiului [...]

Eugen Teodorovici și Marius Nica au depus jurământul pentru Finanțe și Fonduri Europene
030 Martie 2015

Eugen Teodorovici și Marius Nica au depus jurământul pentru Finanțe și Fonduri Europene

Eugen Teodorovici și Marius Nica au depus astăzi la Palatul [...]


 

 

 

Inscriere Newsletter

* Adresa de mail:
*  Liste: